ניהול תיק השקעות
ניהול תיק השקעות מתבצע על ידי יועץ השקעות המטפל בתיקי השקעות של אנשים פרטיים ומוסדות. מנהל תיק ההשקעות הוא מיופה כוחן של הלקוחות לניהול התיק.
מטרת ניהול תיק השקעות היא השגת תשואה גבוהה ככל האפשר עבור הלקוח.
ניהול תיק השקעות מתבצע תוך ליווי הלקוח בכל השלבים ודגש רב על שירות אישי.
ניהול תיק השקעות מתבצע תוך ליווי הלקוח בכל השלבים ודגש רב על שירות אישי.
הכסף נשאר בבנק של הלקוח או בחשבון של חבר הבורסה. ניהול התיק מתבצע על ידי מנהל תיק ההשקעות בשקיפות מלאה ללקוח .
קבלת המידע על התיק נעשית בכמה דרכים: בסניף הבנק בו החשבון מתנהל, באתר האינטרנט של החברה, באמצעות דוחות תקופתיים שנשלחים ללקוח,
במקרה שהבנק מספק שירות זה גם באתר האינטרנט של הבנק ניתן לעקוב אחר התיק וניתן לפנות למחלקת שירות לקוחות של בית ההשקעות בכל שאלה או בעיה.
ניהול תיק השקעות דורש מיומנות ומקצועיות רבה של מנהלי התיק
ניהול תיק השקעות דורש מיומנות ומקצועיות רבה של מנהלי התיק. המנהלים צריכים להתמצא היטב בשוק ההון ובאפיקים השונים של ההשקעות.
המנהלים צריכים להיות בעלי יכולת חשיבה אסטרטגית ולדעת להתאים לכל לקוח את התיק הטוב ביותר עבורו תוך הקשבה לצרכיו ויכולותיו.
מנהל תיק השקעות צריך להיות יצירתי ומהיר תגובה, עם חשיבה גמישה. עבור ניהול תיקי השקעות כדאי לבחור מנהל תיק השקעות בעל וותק וניסיון רב.
מנהל התיק צריך לדאוג לפיזור בתיק כדי להקטין את הסיכונים ולדאוג לגיוון בתיק. מנהל התיק נפגש עם הלקוח ויחד הם מרכיבים תיק השקעות.
אופי ההשקעה בתיק ההשקעות תלוי בצרכי הלקוח, מידת רצונו ליטול סיכונים, אילו נכסים יש לו ועוד.
ניתן בכל שלב לשנות את סוג ההשקעות בתיק על ידי הודעה של הלקוח בכתב או על ידי פגישה.
ניהול תיק השקעות יכול להתבצע רק עם רישיון של הרשות לניירות ערך
ניהול תיק השקעות יכול להתבצע רק עם רישיון של הרשות לניירות ערך.
בית ההשקעות צריך להיות בעל רישיון וגם עובדיו. מנהלי תיקי השקעות צריכים לעמוד במבחנים ולעבור התמחות. בית ההשקעות צריך להיות בעל הון עצמי וביטוח.
בתחום של ניהול תיקי השקעות קיימים מסלולי השקעה שונים מהם הלקוח יכול לבחור .ישנם תיקים בהם אחוז מסוים מהתיק מושקע במניות ואחוזים אחרים מושקעים באגרות חוב או במטבע זר.
תיקים סולידיים משקיעים באגרות חוב מוסדיות וכל מיני פיקדונות. עבור ניהול תיקי השקעות צריך לבחור בית השקעות בעל מוניטין וניסיון הפועל בשקיפות.
צריך לבדוק את מידת נזילות הכספים שהלקוח מפקיד, מהם דמי הניהול שבית ההשקעות גובה ומהם התשואות לאורך זמן.